Autokraker gevat

Gisterenmiddag werd een man op heterdaad betrapt toen hij zich toegang verschaft had tot een voertuig dat geparkeerd stond in de Schouwingstraat in Wondelgem (Gent). De eigenaar van het voertuig hoorde het alarm van de wagen afgaan, zag iemand in zijn wagen zitten en verwittigde de politie. De eigenaar van de wagen zette ondertussen ook de achtervolging in op de verdachte die te voet op de vlucht geslagen was. De verdachte kon even later door de politie worden gevat. Uit de auto werd wat kleingeld gestolen.

De verdachte komt ook in aanmerking voor een poging diefstal op 28 juni 2017 in Gent, toen hij een auto aan het doorzoeken was, en voor een diefstal op 20 juni 2017 waarbij een laptop werd ontvreemd uit een woning annex tandartsenpraktijk in Gentbrugge. De verdachte werd toen gefilmd door de bewakingscamera's.

De verdachte, een 24-jarige man van Litouwse nationaliteit en verblijvende in Gent, werd onmiddellijk gedagvaard en zal zich voor deze 3 feiten moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent op 14 september 2017.

Labels