Autokraker gevat

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 september 2016 omstreeks 4.25 uur werd een autokraker gevat in Stalhof in Gent.

Een politiepatrouille merkte een man op die zich verdacht gedroeg ter hoogte van enkele geparkeerde voertuigen aan het Kramersplein en de Kantienberg. Toen de man de plaats verliet, stelden de politieagenten vast dat er in de buurt van geparkeerde wagens 2 jassen op de grond lagen met verschillende persoonlijke zaken. Bij een geparkeerd voertuig (van Cambio-autodelen) werd tevens vastgesteld dat de deur en het handschoenkastje open stonden en een elektronisch systeem werd ontvreemd.

De verdachte kon door de lokale politie van Gent worden gevat. Hij was in het bezit van het registratiesysteem dat gestolen werd uit de Cambio-wagen. Tijdens de interceptie werd de politie aangesproken door de 2 slachtoffers wiens jassen en andere zaken ontvreemd waren uit hun voertuig.

De verdachte, een 20-jarige man uit Gent, werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vroeg zijn aanhouding. Hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Labels