339 fietsen gemarkeerd

Stijn met student op fietsactie Gent Centrum
Fietsgraveeractie Gent-West3
Fietsgraveeractie Gent-West1
fietsactie Gent-West

 

De afgelopen weken plande onze Wijkpolitie, in samenwerking met De Fietsambassade, een reeks van zes fietsacties. Tijdens deze acties konden de fietsers hun stalen ros gratis en voor niets laten registreren. Wie daar tijd en zin voor had kon zijn / haar fiets ook snel eens preventief laten controleren.

De eerste drie acties verliepen vlekkeloos en waren een groot succes. Maar daarna gooide Corona heel wat roet in het eten. Wegens quarantaines en afwezigheden moest De Fietsambassade forfait geven. En dus konden de fietsacties die gepland stonden voor 1, 8 en 9 december jammer genoeg niet doorgaan.

Maar we wilden jullie de resultaten van de drie acties die wél plaatsvonden toch niet onthouden. Deze acties vonden plaats in Gent Centrum, Ledeberg en Gent-West. Over de drie acties heen lieten in totaal 339 fietsers hun tweewieler markeren. Dat zijn 339 fietsen die nu een pak minder risico lopen om gestolen te worden. Fietsdieven hebben het namelijk niet zo begrepen op geregistreerde fietsen want ze kunnen die minder makkelijk doorverkopen.

Heel wat fietsers wilden ook wel eens weten of hun fiets technisch volledig in orde was. De meeste fietsen waren relatief nieuw en die waren dan ook tip top in orde. 69 fietsen vertoonden echter één of meerdere gebreken. Het ging dan over de staat van de banden, de fietsverlichting of de reflectoren. Opvallend: de meeste fietsen met gebreken waren oudere fietsen, vooral van studenten.

Heeft Corona jou ook goed liggen en rijd je nu nog steeds rond met een fiets die niet gemarkeerd is? Geen nood, je kan je fiets ook steeds gratis laten registreren in het Fietsendepot of in één van de fietspunten. Meer info vind je hier.

Labels