Voertuig niet slotvast, een zegen voor de inbreker!

Op 31 juli omstreeks 8 uur werd in de Landhuizenlaan te Grimbergen een verdachte op heterdaad betrapt door de bewoner.

diefstal uit voertuig

Een man van Noord-Afrikaanse origine verschafte zich toegang in het voertuig geparkeerd voor de woning. Hij liet de gestolen voorwerpen vallen en nam de vlucht.

Gelukkig werd hij gefilmd en iets later kwam er een oproep binnen dat er in Koningslo een man in voertuigen wou binnendringen. Vrij vlug werd duidelijk dat het om één en dezelfde persoon ging. Hij werd geïntercepteerd door onze interventieploeg en dit in samenwerking met de Politiezone Vilvoorde-Machelen.

Een andere poging tot inbraak in ‘t Voortstraat werd ook vastgesteld. Op de verdachte -die trouwens ook illegaal en geseind stond- werden heel wat gestolen goederen (parfums, zonnebrillen, powerbanks, uurwerken en oplaadkabels) aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar de gevangenis van Haren.

Het onderzoek werd verdergezet door de lokale recherche van Grimbergen.

Vermoedt u dat uw voertuig ook doorzocht werd, aarzel dan niet met ons contact op te nemen via het algemeen nummer 02.272.72.72.

Verder onderzoek wijst uit dat de diefstallen vermoedelijk werden gepleegd door eenvoudig aan de klink van de voertuigen te tasten en indien niet slotvast werd de inhoud vlug meegenomen.

Labels