Persbericht: Verdachten van diefstal gevat!

Op 25/07/2023 hebben leden van de Politiezone K-L-M, in samenwerking met de collega’s van Grimbergen, twee verdachten van hun vrijheid beroofd.

Persbericht

De mannen worden verdacht van het plegen van een diefstal braak op een dagwinkel, gelegen in de Stationsstraat te Wolvertem (Meise).

Omstreeks 02.44 uur kregen de interventieploegen van Politiezone K-L-M een melding van een alerte buurtbewoner dewelke getuige was van verdachte handelingen.

De getuige kon vaststellen dat de glazen toegangsdeur van de dagwinkel werd ingeslagen en dat 3 onbekende mannen in en uit de winkel liepen. Hierop verwittigde de getuige de politiediensten.

Eén van beide verdachten kon onmiddellijk geïntercepteerd worden door een ploeg van Lokale Politie Grimbergen, dewelke in bijstand was gekomen. Een tweede verdachte werd even later van zijn vrijheid beroofd door één van de interventieploegen van Politiezone K-L-M. De derde verdachte was niet meer te bespeuren en wordt actief opgespoord.

De mannen werden gefouilleerd evenals hun voertuig dat in de onmiddellijke omgeving werd aangetroffen. Beide verdachten, allebei meerderjarig, werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en daags nadien voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Brussel dewelke besloot hen aan te houden.

Uit verder onderzoek zal moeten blijken of de verdachten in aanmerking komen voor andere feiten.

Labels