Ouderraad KOBOS en PZ K-L-M controleren schoolgaande jeugd op fietsverlichting.

Vandaag 20/01 hield wijkinspecteur Sven, samen met een afvaardiging van de ouderraad van scholengroep KOBOS, een sensibiliseringsactie in het kader van fietsverlichting, ter hoogte van 'Campus M' op de Mechelseweg in gemeente Kapelle-op-den-Bos.

Fietscontrole 20/01/23

Aangezien Sven reeds geruime tijd goede contacten onderhield met zowel de KOBOS directie als de ouderraad broeide er al langer iets... 😉



Wijkinspecteur Sven: "Het initiatief voor deze actie kwam van de ouderraad zelf en werd samen met de directie verder uitgewerkt. De controles werden gespreid over 2 dagen (donderdag 19/01 en vrijdag 20/01) en kenden een groot succes. Het was zeer fijn om vast te stellen hoeveel medewerking er was vanuit alle partijen. Ook andere diensten binnen onze politiezone werken continu aan verkeersveiligheid, zo werkte gisteren onze verkeersdienst de provinciale campagne 'Fietslicht aan en gaan' nog af. Dankzij hen, en de Provincie Vlaams-Brabant, hadden we dus extra campagnemateriaal ter beschikking voor onze acties. Er zullen in de toekomst zeker nog initiatieven volgen." 

De kinderen van wie de fietsverlichting in orde was, kregen een reflecterend plaatje als beloning! De ouders van de kinderen wiens fietsverlichting níet in orde was, ontvangen een schrijven om hen te wijzen op de gevaren van het rijden zonder (werkende) fietsverlichting, zodat hun kind in de toekomst wél veilig de baan op kan. 

Er werden op 2 dagen tijd ongeveer een 1000-tal leerlingen binnen de schoolmuren gecontroleerd. Ongeveer 95% van de schoolgaande fietsers was in orde. 



#samenzorgenvoorveiligheid.

Labels