Controleactie fietsstraat Londerzeel

Na meerdere klachten van overdreven snelheid en het inhalen van fietsers in de fietsstraat van de Drietorenstraat te Londerzeel, organiseerde de verkeersdienst van Politiezone K-L-M op 21/09/2022 een controleactie. 

Regels fietsstraat

Er werd ’s ochtends gedurende anderhalf uur gecontroleerd. Er werd zowel gecontroleerd op overdreven snelheid als op de andere regels die gelden in de fietsstraat. De resultaten logen er niet om. Ondanks de aanwezigheid van vele fietsers, kon een hele reeks overtredingen worden vastgesteld. 

Van de 165 gecontroleerde voertuigen begingen 70 bestuurders een snelheidsovertreding. 1 voertuig reed aan een snelheid van 67 km/uur, waar een beperking van 30km/uur geldt. Deze bestuurder werd verderop onderschept en het rijbewijs van de betrokkene werd voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. 

Van deze 165 voertuigen waren er ook 29 bestuurders die een fietser inhaalden. De overtreders werden allen staande gehouden en geïdentificeerd. Alle overtreders mogen weldra een proces-verbaal verwachten. 

De regels omtrent de fietsstraat zijn terug te vinden via veiligverkeer.be | Fietsstraat 

 

#samenzorgenvoorveiligheid. 

Labels