M.E.G.A-fuif 6de leerjaar

Bijna alle leerlingen van het 6° leerjaar van onze Politiezone K-L-M hebben het drugspreventieproject MEGA, “Mijn eigen goed antwoord” op een fijne manier kunnen afronden.

M.E.G.A.-fuif

Na 10 mega lesjes in de klas, mede gegeven door de MEGA inspecteurs van onze zone, en na in de maand februari genoten te hebben van het MEGA-toneel, hebben ze vandaag van de praktijk kunnen proeven op de MEGA-fuif. 

Feesten kan ook zonder genotsmiddelen.

In samenwerking met Gemeente KapelleopdenBos, Gemeente Londerzeel en Meise, werden de leerlingen gewaarschuwd voor de gevaren van genotsmiddelen zoals de legale drugs, alcohol, tabak en medicatie, maar ook voor de gevaren die schuilen in het gebruik van het internet en sociale media. Onderwerpen zoals agressie, druk en stress werden ook niet uit de weg gegaan.

De stresslessen in alle scholen (één per school) van Kapelle-op-den-Bos werden georganiseerd door het lokaal bestuur Kapelle-op-den-Bos meer bepaald door dienst Vrije Tijd.

Ons doel was vooral de kinderen bij te brengen hoe ze desgevallend NEEN kunnen zeggen tegen misbruik van de aangehaalde producten en hoe ze positief en sterk door het leven kunnen gaan.

Meer weten over het M.E.G.A project? Lees er hieronder alles over:

https://www.politie.be/5409/vragen/hulpverlening-preventie/mega

Labels