23-24/4: Trieste cijfers bij nachtelijke controle-actie

In het voorbije weekend van 23 en 24 april werden door de Politiezone K-L-M twee nachtelijke snelheidsacties gehouden. Deze werden gespreid over verschillende locaties in de gemeentes Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. 

Er werd tijdens deze 2 controle-momenten tevens een snel interventievoertuig met ANPR controle ingezet teneinde de snelheidsduivels en andere overtreders zoveel mogelijk te kunnen intercepteren en controleren.

Naast overdreven snelheid werd ook gekeken naar opvallend rijgedrag in het verkeer en andere verkeersovertredingen.

Snelheidscontroles WE 23-24 april 2022

In totaal werden 1042 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. Hiervan werden 303 bestuurders betrapt op overdreven snelheid (31%). Maar liefst 10 bestuurders kwamen in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.

  • Op de Merchtemsesteenweg (70km/u) te Meise, waren maar liefst 43% (eerste controlemoment) en 44% (tweede controlemoment) van de bestuurders in overtreding. Op deze locatie kwamen 7 bestuurders in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Er werden ter plaatse snelheden geregistreerd van maar liefst 119 (2x), 120, 122, 124, 126 en zelfs 141 km/u;
  • Op de Robbroekstraat (70km/u) te Londerzeel kwamen 2 bestuurders in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs met gehaalde snelheden van 127 en 144 km/uur;
  • Ook in de Hogerheistraat (50km/u) te Kapelle-op-den-Bos, die momenteel geldt als een omleidingsweg, werd een snelheidsduivel gemeten aan 103 km/u. Ook deze bestuurder komt in aanmerking voor een intrekking van het rijbewijs.

5 bestuurders onmiddellijk geïntercepteerd

Bij deze snelheidscontroles konden 5 bestuurders onmiddellijk geïntercepteerd worden. Bij 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Een van de bestuurder had zelfs helemaal geen rijbewijs en negeerde bij de controle ook nog eens het bevel van een bevoegd persoon om te stoppen. Zijn voertuig werd onmiddellijk geïmmobiliseerd door het Parket Halle-Vilvoorde en vervolgens getakeld. Ook de eigenaar van het voertuig mag zich aan een boete verwachten aangezien hij/zij het voertuig toevertrouwde aan een bestuurder zonder rijbewijs.

Bij de 5 geïntercepteerde bestuurders werden nog volgende andere inbreuken vastgesteld:

  • 2 van de 5 bestuurders waren onder invloed van alcohol (Alarm en Positief);
  • 1 bestuurder was in overtreding met een code 78 op zijn rijbewijs;
  • 1 voertuig bleek niet-verzekerd te zijn en werd vervolgens getakeld;
  • 1 voertuig had een niet-leesbare reproductieplaat.

 De overige 5 bestuurders die in aanmerking kwamen voor een intrekking, zullen later via de rechtbank hun oordeel krijgen. 

Bijkomende vaststellingen

Buiten de snelheidscontrole werden bijkomend nog volgende vaststellingen verricht door de interceptieploeg:

  • 1x Onaangepaste snelheid (buiten de controleplaats) – Ossegemstraat Meise
  • 1x Gsm-gebruik - Autoweg A12
  • 1x Bestuurder geen drager van veiligheidsgordel – Patatestraat Meise
  • 1x Technische eisen - Te luide uitlaat (overlast) - Hoogveldweg Kapelle o/d Bos
  • 1x Fietser zonder licht tijdens nacht – Jan Hammeneckerstraat Meise.
  • 1x takeling van niet-verzekerd voertuig - Hombeekseweg Kapelle o/d Bos

    Deze bestuurder negeerde het verkeersbord C1 (3de graads overtreding). Ook was het voertuig niet geldig gekeurd, beging de bestuurder een snelheidsovertreding en was deze geen drager van een rijbewijs.

Sampling op alcohol

Tot slot werden, in de omgeving van de fuif “Beachparty / Retro TD” (Patatestraat te 1861 Meise), zo’n 26 bestuurders gesampled op alcohol. Deze testen gaven allemaal een negatief resultaat.

Labels