Vrijheidsberoving drie verdachten diefstal in woning.

Op 09/11/2020 hebben interventiemedewerkers van de PZ K-L-M, met bijstand van PZ Grimbergen, drie verdachten van hun vrijheid beroofd. De mannen van Oekraïense nationaliteit worden verdacht van een diefstal in een woning.

Cellen

Omstreeks 00u50 kregen onze diensten een melding van een alerte buurtbewoner over een verdacht voertuig met Poolse kentekenplaat in Meise in de Jan Hammeneckerstraat. Niet veel later is het voertuig aangetroffen met daarin twee slapende personen. De mannen werden gefouilleerd evenals hun voertuig. In de wagen zijn werkmaterialen gevonden. Na een zoekactie in de buurt kon een derde verdachte vrijwel onmiddellijk worden aangetroffen, dit in de buurt van een woning waar een inbraak gepleegd was. Later werden in en rond deze woning sporen aangetroffen die gelinkt konden worden.

De wagen waarmee de mannen zich verplaatsten bleek eveneens niet verzekerd en werd hiervoor getakeld. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde dat besliste om hen bij de onderzoeksrechter voor te leiden met oog op hun verdere aanhouding.

Labels