Update wateroverlast Londerzeel

Vandaag 08/01 om 10:50u. werd de provinciale fase Vlaams-Brabant en vervolgens de gemeentelijke fase Londerzeel van het rampenplan opgeheven.

Update wateroverlast

Zowat alle straten op het grondgebied Londerzeel en Meise zijn opnieuw bereikbaar voor het verkeer. BEHALVE het Zwaantje. Het Zwaantje wordt omwille van gladheid door de vorst pas deze middag (08/01) opengesteld.

Echter vanwege de vorst dient in bepaalde straten uiterst voorzichtig gereden te worden (aanvriezende plassen en/of aanvriezend slijk).

Enkele aandachtspunten:

  • De Groene Long en de hondenspeelweide in Londerzeel centrum blijven omwille van veiligheidsredenen afgesloten. Ook het Boske Kruisheide en Boske Neeravert worden afgesloten. Door de wateroverlast en de vrieskou kunnen sommige bomen hun stabiliteit verliezen. Een firma wordt aangesteld om dit te controleren.
  • Al zeker tot vandaag (8 januari) om 14 uur geldt er een waarschuwing voor gladde wegen. Vooral op kleinere wegen is het uitkijken voor lokale ijsplekken. Natte en door wateroverlast vervuilde wegen kunnen bovendien voor extra gladheid zorgen. De strooidiensten zullen hun werk doen, maar voorzichtigheid is geboden.

Zandzakken:

  • De bewoners van Brusselsestraat en Sneppelaar mogen de gebruikte zandzakken op de paletten leggen. TD Londerzeel komt ze dan ophalen.

Er zal in de loop van de dag gestrooid worden alsook in de mate van het mogelijke zullen de straten gereinigd worden. Maar voorzichtigheid blijft geboden!

Alvast bedankt voor het begrip en tevens een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers, personeel van Gemeente Londerzeel, collega's van Brandweer Zone West, Provinciegouverneur Jan Spooren en uiteraard onze eigen collega's voor de geleverde inzet en de fijne samenwerking!

Het einde is in zicht en we gaan er in 2024 ook een lap op geven!

#samenzorgenvoorveiligheid 

Labels