Nationale Flitsmarathon 21-22/04/2023

Op vrijdag 21/04 en zaterdag 22/04, ging de nationale flitsmarathon van start. Ook onze flitswagen werd ingezet in de Politiezone.

Nationale flitsmarathon 2023

Zowel in de gemeente Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel als Meise werden op verschillende plaatsen controles gedaan. Er werden in totaal 4245 voertuigen gecontroleerd.

Ondanks de aandacht in de nationale pers en de verwittiging via onze sociale media, negeerden helaas toch nog 893 (21%) bestuurders de plaatselijke snelheidslimiet. Zij mogen een proces-verbaal verwachten. Voor 3 bestuurders zal zelfs een intrekking van het rijbewijs volgen: 

👉 Op de Merchtemsesteenweg in Meise registreerden we een bestuurder aan 148 km/u. (Max 70km/u);

👉 Op de Veilinglaan, eveneens in gemeente Meise, werd een bestuurder aan hoge snelheid geflitst. Betrokkene reed er 91km/u. (Max 50km/u);

👉 De derde overtreding, die in aanmerking komt voor een intrekking van het rijbewijs, gebeurde op de Kardinaal Sterckxlaan te Meise. Hier lag de hoogst gemeten snelheid op 71km/u (Max 30km/u). Op deze locatie reed maar liefst 50% van de bestuurders te snel!

Ook in gemeente Londerzeel werd er op bepaalde locaties nog vlotjes voorbij onze huisfotograaf gereden. Zo registreerden we bv. maar liefst 31% overtreders op de Plas.

De beste prestaties werden geleverd op de Vilvoordsesteenweg en de Stationsstraat te Meise, waar respectievelijk 97% en 90% van de bestuurders zich voorbeeldig aan de opgelegde snelheid hielden. Ook op de Stuiversstraat (Kapelle-op-den-Bos) en de Zwaluwstraat (Londerzeel) deden respectievelijk 87% en 89% van de bestuurders netjes hun best. Bedankt daarvoor!

Ook buiten de aangekondigde flitsmarathons blijven wij inzetten op snelheidscontroles.

#samenzorgenvoorveiligheid

Labels