Mededeling acties COVID-19 PZ K-L-M

De politiezone K-L-M zet vandaag maximaal in om de door het Overlegcomité genomen maatregelen te handhaven.

Politiezone K-L-M

Wij proberen dit te doen in combinatie met onze andere taken in het kader van onze opdracht tot het verzekeren van de basispolitiezorg. Wij hebben hiervoor een “hotspotlijst” opgesteld met locaties die door de toezichtsploegen moeten gecontroleerd worden. Het gaat o.a. om speelpleinen, horeca- en handelszaken, skateparken en plaatsen waar het dragen van het mondmasker verplicht is. De voorbije dagen werden tijdens deze controles in totaal 52 overtredingen vastgesteld waarbij een proces-verbaal met een boete kon worden opgesteld.

Er wordt aan de inspecteurs gevraagd maximaal op het terrein aanwezig te zijn en voldoende aandacht te hebben voor elke overtreding. Omdat we merken dat er spijtig genoeg nog steeds veel burgers zijn die blijkbaar het nut van de maatregelen niet inzien of gewoon hardleers zijn, hebben wij ons intern anders georganiseerd en de ploegen op een efficiëntere wijze ingezet. Zo worden op bepaalde dagen van de week, los van de normale toezichten, extra acties georganiseerd waarbij de ploegen exclusief ingezet worden in het kader van de controle van de maatregelen. Wij krijgen hierbij ook steun van de federale politie.

Wij rekenen niet alleen op jullie burgerzin met betrekking tot het volgen van de maatregelen maar ook in het kader van een samenwerking met politie. Vermits wij niet overal tegelijk kunnen aanwezig zijn, is het echt belangrijk dat jullie ons onmiddellijk melden wanneer jullie een overtreding vaststellen. Dit kan enkel door ons te bellen via het nummer 101. Berichten plaatsen op sociale media heeft in dat kader geen enkele zin of meerwaarde.

Een strenge handhaving is inderdaad nodig maar de samenwerking met jullie burgers is hier eveneens primordiaal. Het is de enige oplossing om het tij te doen keren en iedereen in de zorgsector zal ons hiervoor dankbaar zijn. Deze mensen werken dag en nacht om het leven van patiënten te redden. Het is aan ons allemaal om te zorgen dat er geen patiënten met corona in de ziekenhuizen terechtkomen. We moeten dit samen doen. 

 

Korpschef

Alain Meerts

Labels