Fietslichtencontrole donkere maanden 2018

In november en december voerde de Politiezone K-L-M vijf fietslichtencontroles uit in de gemeenten Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Ook toen was het thema van de campagne “Fiets Licht aan en Gaan". 487 fietsers werden op de fietsroutes naar school gecontroleerd. Van 64 jongeren (tussen 12 en 18 jaar oud ) was de fietsverlichting niet in orde of niet in werking.

Banner fietslicht aan & gaan

De provincie Vlaams-Brabant voorzag wederom in gratis campagnemateriaal ter verbetering van de zichtbaarheid van fietsers op de openbare weg. Op 05/12/2018 was de gedeputeerde Tom Dehaene zelf ook aanwezig op onze controle. Het pakket campagnemateriaal bevatte o.a.  reflecterende fietsplaatjes,  posters  en fietslichtjes. Zo veel mogelijk leerlingen kregen een reflecterend fietsplaatje. Nieuw deze editie waren de spaakreflectoren die als beloning werden uitgedeeld aan de fietsers die in orde waren.

45 fietslichtjes werden uitgedeeld om de fietsers veilig tot op school, thuis of tot bij de fietsenmaker te laten geraken. De ouders van de kinderen waarvan de fietsverlichting niet in werking of defect was, kregen een brief waarin gewezen werd op het gevaar. Op die manier hopen wij om samen met hen, het naar school gaan veiliger te maken. Goed zichtbare fietsers zijn minder vaak betrokken in een verkeersongeval.

De provincie Vlaams-Brabant en Politiezone K-L-M roepen jongeren op om het fietslicht aan te steken en te gaan, ook in donkere omstandigheden. Zichtbaar zijn in de donkere (winter)maanden, bij hevige regen of mist is van levensbelang!

 

Meer informatie op https://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/voor-scholen/verkeersed…

Labels