Controleactie VLABEL 18/02

Vrijdagvoormiddag 18/02 hielden de collega's van onze verkeersdienst in samenwerking met Vlabel (Vlaamse belastingdienst) een controleactie op de Wilgenlaan te Meise.

Controleactie VLABEL 18/02

10 voertuigen werden uit het verkeer gehaald omdat zij nog achterstallige verkeersbelasting dienden te betalen. Hiervan betaalden 9 bestuurders onmiddellijk hun “openstaande schuld”. Zij mochten hierna weer verder rijden.



Er werd in totaal voor 7538,66 euro openstaande schuld geïnd.

  • 1 bestuurder betaalde zijn openstaande schuld van 2812,99 euro niet. Het voertuig werd daarop door Vlabel in beslag genomen en getakeld.
  • 3 voertuigen met Z-platen werden gecontroleerd op hun aangifte bij de belastingdienst. 1 bestuurder had zijn nummerplaat nog niet aangegeven en werd in overtreding bevonden. Al deze voertuigen/bestuurders werden door onze verkeersdienst onderworpen aan een controle.
  • 1 bestuurder poogde tevergeefs de controle te omzeilen, door een andere identiteit op te geven. De bestuurder bleek zelfs geen rijbewijs te hebben en reed daarenboven nog eens rond onder invloed van drugs. Uit verdere controle bleek vervolgens dat het voertuig niet geldig verzekerd was. Wegens de niet-verzekering en het rijden zonder houder te zijn van een rijbewijs, werd het voertuig in beslag genomen en getakeld. De bestuurder mag zich later voor de politierechtbank gaan verantwoorden voor de inbreuken.

 

  • Verder werden bij een aantal andere bestuurders nog volgende overtredingen vastgesteld:
    • 4 voertuigen waren niet in orde met de technische keuring.
    • Bij 1 voertuig was de leesbaarheid van de reproductieplaat niet in orde.
  • Ook zij zullen een boete ontvangen.



#samenzorgenvoorveiligheid

Labels