05 juni - Slinkse Sinkse

Op zondag 05/06 hebben we allemaal samen volop genoten  van Slinkse Sinkse te Steenhuffel.

Dronebeeld Slinkse Sinkse

Het feit dat het festival zich voor de eerste maal sinds lang op een andere locatie situeerde, zorgde voor de nodige uitdagingen bij alle betrokken partners, desalniettemin werd er telkens gepaste oplossingen gevonden.

Het was zeer fijn om vast te stellen dat de samenwerking met de organisator, de private bewakingsdienst, de brandweer en de vrijwilligers van het Rode Kruis ronduit excellent verliepen! Er werden door onze diensten geen noemenswaardige grote feiten vastgesteld.

Onze collega's werden geconfronteerd met 1 diefstal van portefeuille (later op de avond teruggevonden) en dienden 1 persoon tijdelijk bestuurlijk aan te houden omdat hij kort na het evenement overlast veroorzaakte. Verder konden wij 3 gezinnen herenigen nadat zij elkaar uit het oog waren verloren.

Bij de uittocht van het festival hebben we helaas niet kunnen voorkomen dat alsnog enkele grote vuilnisbakken werden omgekieperd door enkele onverlaten.

In de loop van de avond hebben we helaas ook moeten vaststellen dat verschillende bestuurders geen gebruik maakten van de voorziene parkeermogelijkheden rond het festivalterrein. Er werden door onze ploegen maar liefst 21 parkeerovertredingen vastgesteld (en beboet) op locaties met (tijdelijk) parkeerverbod.

Hierbij werden zelfs vier voertuigen getakeld omdat zij geparkeerd stonden op parkeerplaatsen, voorbehouden voor mindervaliden.

Hierbij willen wij een warme oproep doen om enkel te parkeren op de daartoe voorziene plaatsen en deze die voorbehouden zijn voor specifieke weggebruikers te respecteren.

Labels