Wordt uw straat donker deze winter?

Deze winter vreest de overheid voor elektriciteitstekorten. Hiervoor is het afschakelplan in het leven geroepen. In de eerste plaats zal de overheid trachten door bewustmaking van de bevolking trachten om het energiegebruik te beperken. Indien deze maatregel onvoldoende blijkt te zijn, kan het afschakelplan geactiveerd worden.

Het afschakelplan is onderverdeeld in verschillende schijven die elk voor een bepaalde geografische ligging staan. De verschillende schijven zijn verspreid over de verschillende provincies en regio's.

Indien het afschakelplan in werking treed, zal er in de eerste plaats 1 schijf afgeschakeld worden. Indien dit onvoldoende zou blijken, wordt een volgende schijf uitgeschakeld. In principe wordt gestart met de afschakeling van schijf 6, vervolgens schijf 5 enz. Indien er op een later tijdstip opnieuw afgeschakeld moet worden, zullen eerst de andere schijven aan de beurt zijn. Er is dus een rotatiesysteem voorzien, zodat niet steeds dezelfde mensen geïmpacteerd worden.

Een afschakeling duurt maximaal 2 tot 3 uur.

Ga hier na of bij u ook het licht uit gaat en in welke schijf u valt.

(Indien uw gemeente of straat niet in de lijst voorkomt, betekent dit dat de betrokken gemeente in principe niet opgenomen is in het afschakelplan.)

Blijf geïnformeerd!

De gemeentes binnen de zone AMOW zal op haar website info plaatsen met betrekking tot onthaalpunten, opvangmogelijkheid indien de elektriciteit wordt afgeschakeld…. Een link hiernaar volgt nog via dit kanaal. Hou dus zeker onze website in de gaten!

Labels