Valse politieagenten stelen




Op 25 januari 2011 om 13.00u krijgen we een oproep dat er in Asse in de Jan Tieboutstraat een diefstal gepleegd werd.

Wanneer de politie-inpecteurs ter plaatse gaan blijken er valse agenten in het spel betrokken te zijn. Twee mannen in het blauw gekleed en met een pet op het hoofd hadden een oudere vrouw (R.P °1928 ) om de tuin geleid. Ze spraken Frans en wellicht maakten ze gebruik van een vervalste politiekaart waardoor ze de woning konden betreden. Een van de kerels leidde de aandacht van de vrouw af, de andere doorzocht enkele kasten. Een gsm en geld is gestolen.

Naar alle waarschijnlijkheid waren de daders te voet of moeten ze hun voertuig verder geparkeerd hebben.

De vrouw was danig onder de indruk van het feit. Ze kon ons slecht een sumiere beschrijving geven , het zou gaan om personen van vreemde origine.

Tips :

- In de politiezone AMOW is de voertaal Nederlands, de agenten zullen pas Frans spreken in uitzonderlijke omstandigheden.

- Is er twijfel omtrent een uniform, de agenten dragen altijd kentekens die verwijzen naar de PZ. AMOW en hun naam. Is de naam niet op het uniform aanwezig dan moeten de inspecteurs zich altijd legitimeren met de dienstidentiteitskaart.

- Ben je niet overtuigd dat het om echte inspecteurs gaat, laat ze dan zeker niet binnen en bel naar 02/452.50.05 of het noodnummer.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels