Twee verdachten gearresteerd in Merchtem

Op dinsdag 22 november werden ’s ochtends twee verdachten gearresteerd door onze diensten. Zij kregen een melding van een alerte buurtbewoner dat twee verdachte mannen gezien werden in een tuin met een fiets en kort daarna ook nog op straat. Onze diensten konden de twee mannen staande houden in de Hof Te Hammelaan te Merchtem. Zij bleken verschillende goederen bij zich te hebben waarvan gedacht werd dat ze gestolen waren, zoals onder andere de fiets waarmee ze zich verplaatsten, een kleine kettingzaag en schuurmachine. Daarbij bleek ook dat één van de twee verdachten enkele dagen eerder al eens werd gearresteerd door onze diensten na een woninginbraak te Wemmel. De tweede verdachte stond geseind met een bevel tot gevangenneming voor een gevangenisstraf van 1 jaar naar aanleiding van een eerdere diefstal.

Twee verdachten gearresteerd in Merchtem

Oproep via sociale media

Aangezien we de rechtmatige eigenaars van de goederen niet kenden, werd er op onze sociale media een oproep gelanceerd met daarbij foto’s van de verschillende goederen. Daardoor konden we al minstens één slachtoffer opsporen die de rechtmatige eigenaar bleek te zijn van vier van de gestolen goederen. De rechtmatige eigenaar(s) van de andere goederen zijn tot nu toe nog niet gekend.

De twee jonge mannen worden verdacht van minstens één woninginbraak. Ze zijn beiden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter met het oog op verdere aanhouding.

Zie je iets verdacht? Bel dan zeker naar het noodnummer

Deze verdachten konden gearresteerd worden doordat een alerte buurtbewoner melding maakte. We willen dus nogmaals een warme oproep doen aan de inwoners van de verschillende gemeenten: Zie je iets verdacht, bel dan altijd naar het noodnummer 112 of 101, of neem contact op met onze dispatching op het nummer 02/452.50.05 (tussen 07.00 uur en 22.00 uur)!

Labels