Snelheidscontroles

In tegenstelling van wat sommige kranten beweren al zou de politie minder controleren tijdens de zomermaanden gaat dit voor de politiezone AMOW niet op. Waar we ons inderdaad niet door laten leiden zijn qouta's of grote gemeenschappelijke acties die moeilijk nog kunnen ingevoerd worden in de planning.

Wij proberen doorheen het jaar te werken aan een veilige leefomgeving. Controles op vlak van verkeer maar ook binnen een gerechtelijk kader dragen hier op een positieve manier bij. Gedurende enkele weken werken we doelgericht op de snelheidscontrole. Op het eind van schooljaar zijn er meer jongeren op de baan, zeker tijdens de vakantiemaanden. We concentreren ons vooral naar de dorpskommen en plaatsen waar de zwakke weggebruikers centraal staan.

We merken dat weggebruikers gauw een patroon vinden in de controles. Zo weet men uit ondervinding of via de media waar er controles gebeuren. Op sommige plaatsen zijn er amper snelheidscontroles of gebeuren er vrijwel nooit controles tijdens het weekend. Deze patronen worden in AMOW gekraakt. Het ligt in onze bedoeling ook controles, beperkt in tijd, te doen op verbindingswegen, in wijken, dorpskommen enz… ook in het weekend !

Dat de bal niet misgeslagen wordt bewijzen de cijfers. Op zondag 12 juli is er 1u geflitst op de Steenweg op Asse in Merchtem ; 278 voertuigen zijn gecontroleerd waarvan er maar liefst 134 te hard reden. De maximaal gemeten snelheid : 109 Km/u waar maar 50 Km mag.

Ook aan de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk was er gedurende 1u controle. 171 gecontroleerde wagens waarvan 82 in overtreding. Maximum 97 Km/u waar er 50 Km/u mag.

Ongeveer 50 % reed te snel !

Labels