Slachtofferbejegening

Politiemensen zijn dikwijls als eerste ter plaatse bij ernstige gebeurtenissen. Hierbij moeten soms mensen opgevangen worden die het moeilijk hebben ten gevolge van het leed dat ze ervaren hebben.

Er kan dan beroep gedaan worden op politiemensen die een opleiding genoten hebben voor de opvang van slachtoffers/nabestaanden van ernstige feiten (verkeersongeval, zelfdoding, diefstal, overval,…).

Sinds een 5-tal jaar heeft de politiezone AMOW een crisisnetwerk van 12 slachtofferbejegenaars die 24/24 bereikbaar zijn.

Deze mensen hebben als taak om slachtoffers of nabestaanden op te vangen en door te verwijzen naar een gepaste hulpverleningsdienst (CAW, Werkgroep Verder, slachtoffer-hulp Groot Eiland, …)

Ook kunnen deze slachtoffers in het bezit gesteld worden van de nodige documentatie bvb na een zelfdoding, ernstig verkeersongeval, enz… om de verwerking te helpen doorwerken.

In 2007 werd hoofdinspecteur De Geyndt Luc aangesteld, die deze dienst coördineert.

De slachtofferbejegeningdienst van de politie werkt nauw samen andere hulpverleningsdiensten.

In dit kader wordt op 12 oktober 2010 om 19.30 uur een infoavond georganiseerd in het oud gasthuis te Asse. Hierbij worden diverse organisaties voorgesteld waar men als slachtoffer terecht kan voor hulp.

Voor bijkomende informatie kan u terecht op het algemeen nummer van de lokale politie AMOW 02/452.50.05,

Zone 5 Mollem 230

1730 ASSE

Labels