Resultaten verkeerstoezicht in Amow




Tijdens de maand februari heeft de lokale politie van AMOW intens gewerkt op vlak van verkeer. De afdeling verkeer deed 21 gerichte controles met het oog op de verkeersveiligheid binnen onze politiezone.

Onze doelstelling is het aantal verkeersongevallen met gekwetsten te laten dalen. Dit is trouwens ook een uitvloeisel van de nationale verkeersaktie waarvan iedereen al de ruime affiches heeft kunnen waarnemen langsheen de wegen.

Om het aantal ongevallen te laten dalen is het noodzakelijk de oorzaken van een ongeval te onderzoeken en hierop te werken. Zo kan bijvoorbeeld de weginrichting belangrijk zijn, een oversteekplaats die niet juist gekozen wordt, een slechte signalisatie, het niet dragen van de gordel, de wagen parkeren waardoor andere weggebruikers gevaarlijke toeren moeten uithalen, enz… Maar zoals vrijwel iedereen weet vormt de niet aangepaste snelheid de hoofdoorzaak.

We hebben 12 snelheidscontroles uitgevoerd. 2.635 bestuurders liepen een bekeuring op. Dit is 94 per dag ! Een klein sommetje leert ons wanneer elke inbreuk een boete 50€ bedraagt, en dit is het absoluut minimum, we op één maand tijd een equivalent halen met ongeveer 6 middenklasse auto's ! Voor alle duidelijkheid de geïnde boetes komen niet in handen van onze politiezone.

Drie grotere controles, voornamelijk gericht naar alcohol en druggebruik achter het stuur hadden een goed resultaat. Ongeveer 300 bestuurders werden gecontroleerd. 11 hadden te veel gedronken. 4 van hen moesten hun rijbewijs onmiddellijk afgeven, Ze zullen een ietwat gepeperde rekening krijgen door de politierechter.

Februari was in totaal goed voor 2.922 inbreuken. Tellen we hiervan de snelheidsovertredingen af dat resten er nog 287. De meeste zijn uitgereikt voor slecht parkeren, 122 ; ook de gordel wordt nog te veel vergeten en 76 bestuurders kregen hiervoor een proces-verbaal. Nog altijd 23 autobestuurders hebben geen handvrije kit bij het gsm-en terwijl ze rijden. Eén bestuuder kon niet wachten tot het sein op wit licht stond bij een overweg.

Door deze intense controles en toezicht op onveilig verkeersgedrag willen we het signaal geven dat we de veiligheid om onze wegen in de politiezone willen verhogen. De pakkans verhogen voor diegene die het niet zo nauw nemen is hierbij een doelstelling.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82




Labels