Resultaten verkeerscontroles te Asse

Naar aanleiding van het aanbrengen van de "tractorsluis" ter hoogte van Bladerenkwartier 21 te Asse, hield de verkeersdienst van de politie AMOW een simultane controle in de Kelestraat, de Oude Dendermondse Baan en het Bladerenkwartier.

De controle greep plaats op dinsdag 30 september 2014 tussen 07u00 en 09u00 (in de spits dus). Het was de politie te doen om de naleving van de verkeersborden, de circulatie van het plaatselijke verkeer en doorgaand verkeer en de naleving van de snelheid.

  1. Kelestraat.

In de Kelestraat is van maandag tot vrijdag een elektronisch verkeersbord aangebracht. De tekening van dit bord verbiedt verder te rijden richting Wijndruif en Merchtem, tussen 07:00 en 09:00u, elke ochtend dus.

Gedurende de controle stelden we vast dat 21 autobestuurders het verkeersbord negeerden. Ze werden bekeurd.

  1. Oude Dendermondsebaan.

Ook hier staat hetzelfde (vast) bord maar is het verbod permanent. 23 autobestuurders veegden het verbod tot toegang aan hun laars, bovendien reed er zelfs een zonder verzekering.

  1. Bladerenkwartier.

De bestuurders die toch nog doorheen de tractorsluis, in proefproject, reden zijn allemaal aangesproken en kregen kennis van de nieuwe verkeerssituatie. De politie noteerden hun nummerplaat met het oog een hercontrole.

24 bestuurders maakten echter rechtsomkeer vanaf het moment dat ze zagen dat er politie was. 84 bestuurder kregen de informatie. De meesten hadden begrip voor de maatregel.

Hun beweegreden om de sluipweg te nemen was het gevoel van tijdswinst. Dit is misschien een perceptie want ook het doorgaand verkeer is gemeten. De maximale doorrijtijd, in volle spits tussen de Wijndruif en Asse-centrum bedroeg 5 minuten !

Snelheidsinbreuken waren er niet.

Labels