Resultaten verkeersaktie in Amow

De lokale politie AMOW heeft, zoals het trouwens in een plan werd opgenomen, initiatieven ontwikkeld om iets te doen aan het aantal verkeersongevallen met gekwetsten. We willen dit verminderen. Eén van de werkpunten is de pakkans te verhogen binnen de grenzen van Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel. Hiervoor is er het plan om niet enkel gedurende de maanden december en januari gerichte controles te doen naar aanleiding van de BOB-campagne. We zullen op regelmatige tijdstippen, ook de rest van het jaar, controles doen. Uiteraard richten we ons in eerste instantie tot het misbruik van alcohol bij het sturen, maar ook de snelheid controleren we. De akties zijn bovendien tamelijk grootschalig. Dit maakt dat we genoeg politiemensen inzetten die ook op andere tekortkomingen controleren zoals bijvoorbeeld de gordel, verzekering, inschrijving van voertuigen, gebruikt van drugs enz… Wanneer nodig zullen we bovendien samenwerken met andere diensten zoals de sociale inspectie, vreemdelingen zaken enz…

Het signaal dat we willen geven aan de weggebruikers binnen onze politiezone is er één van "mogelijke" controle. We hopen hiermee onze doelstellingen te bereiken, de bestuurders dubbel gaan nadenken wanneer ze rijden met mogelijks een glas te veel op, en geen zware voet op het gaspedaal plaatsen.

Tijdens de nacht van 16 op 17 maart hebben we een controle gedaan tussen 21.00u en 05.00u. 12 politiemensen namen deel.

Dit keer oriënteerden we ons naar Asse. Het eerste controlepunt was Assesteenweg. Er zijn 81 bestuurders uitvoerig gecontroleerd. 5 hadden te veel gedronken. De tweede controleplaats, Brusselsesteenweg was goed voor 85 bestuurders waarvan er eveneens 5 positief waren.

In totaal zijn 6 bestuurders hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en werden er 11 processen-verbaal uitgeschreven. Voor het dronken rijden scoorden de bestuurders 6,61 %, een percentage dat we in de toekomst naar beneden willen brengen.!

Er zijn geen inbreuken op de drugwet vastgesteld.


Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels