Overval bakkerij Wemmel

Op 09 februari 2011 omstreeks 19u15 werd de lokale politie AMOW verwittigd van een overval te Wemmel, Steenweg op Brussel bij een plaatselijke bakker. De overval werd zojuist gepleegd en vermoedelijk waren er wapens in het spel.

Wanneer onze mensen aan de bakkerij kwamen werd het verhaal van de overval duidelijk. M.G, uit Ukkel (°68) de winkelbediende, was bezig met de winkel aan het afsluiten. Toch kwamen er nog 2 personen de bakkerswinkel binnen.

Ze vroegen of ze nog kleine broodjes konden krijgen. De mannen hadden een donker huidstype en waren niet gemaskerd. De winkeljuf ging achter de toonbank om de bestelling uit te voeren. Opeens werd ze bij de nek gegrepen en net als in zovele films gedwongen de kassa open te maken. Tegen haar achterhoofd voelde ze een hard voorwerp. (wapen ???) . Nadat de inhoud van de kassa geroofd werd vroegen ze waar er een kluis was. Of er een kluis was en welke hiervan de inhoud was kwamen de daders niet te weten want op dat moment gaat de draagbare telefoon van de winkelbediende. De daders zetten het op een lopen. Ze worden opgewacht door een derde bendelid met een vluchtwagen.

Een van de gangsters verliest bij het lopen naar het voertuig enkele muntstukken. Hij keert terug op zijn stappen en raapt ze op. Een wandelaar zijn aandacht wordt getrokken en vindt het verdacht dat de twee plots worden opgepikt door een voorbijrijdende auto. Hij noteert te nummerplaat. Wat later verneemt hij wat er in de bakkerij is gebeurd.

De lokale politie zet zich in een hinderlaag nabij de woonplaats van de auto-eigenaar. M.S. ° 1989 uit St-Agatha Berchem komt even voor 21.00u met zijn auto en nog twee inzittende naar huis.

Alle inzittende worden gecontroleerd, gefouilleerd en voor ondervraging opgepakt. Het verhaal en hun deelname aan de overval kan bewezen worden.

De verdachten, M.S, E.K.S. ° 79 wonende in Brussel en A.O.C °88 eveneens uit Brussel worden aangehouden en dienen op 10 februari voor de onderzoeksrechter van het parket Brussel te verschijnen.

Labels