Kabel Belgacom Merchtem en Voetbalkantine Wemmel




Op 8 maart om 10.00u kregen we de melding van volgende diefstal.

Belgacom staat in voor de vervanging van telefoonkabels die werden beschadigd door werkzaamheden in de Aug. De Boeckstraat te Merchtem. Bij het afsluiten van de werkdag op 7 maart hadden de werkmannen in een sleuf een kabel klaargelegd van 15 m lang. Ze zouden hem de dag daarop aansluiten.

Wanneer ze evenwel daags nadien op de werf aankwamen was de kabel verdwenen. Zelfs een stuk oude kabel was ook gestolen. Voor een gedeelte is de werf afgesloten door hekwerk maar dit kon op een eerder eenvoudige manier verplaatst worden.

Het ging de dieven duidelijk om het koper te doen. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen of sporen.


In de voetbalkantine " Van Langenhove Stadion", aan de Vijverslaan in Wemmel heeft men op 9 maart rond 2u30 proberen in te breken. Toen een man uit de buurt om 2u30 thuis kwam van zijn werk hoorde hij lawaai buiten. Hij zag drie jonge mannen aan de deur prutsen van de voetbalkantine op de eerste verdieping van het voetalstadium. De man riep 'politie'. De kerels zijn toen een ogenblik verdwenen maar enige tijd later waren ze er opnieuw.

Door hun poging om het gebouw binnen te raken stelde ze het alarm in werking en zette ze het op een lopen.

Bij de vaststellingen bleek er een raam in de deur stuk geslagen. De daders hebben de kantine niet binnen geweest. Er is bijgevolg niets gestolen.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82


Labels