jonge dieven bij de kraag gevat




Op 17 mei 2011 om 9u30 ongeveer kregen we een oproep voor een inbraak van een bewoner uit D' Hoevestraat in Zellik. Volgens de oproeper zouden twee jonge kinderen, een jonge en een meisje ingebroken hebben en nadien zijn gaan lopen.

In de buurt, nl Akkervoor werd er ook al melding gemaakt van een inbraak. Vrijwel onmiddellijk werd een opsporingsaktie op touw gezet want het vermoeden ging uit dat de daders nog in omgeving rond hingen.

Dit vermoeden is kort nadien bevestigd. Een patrouille kon een jongen en een meisje onderscheppen van het zigeuner type. Ze zijn gefouilleerd want hun persoonsbeschrijving bleek te kloppen. De buit van de diefstallen, geld en juwelen kwam hierbij aan de oppervlakte.

De daders, de jongen N.G. °1995 en het meisje J.K. °1999, zijn vermoedelijk afgezet door hun opdrachtgevers. Wanneer ze hun rooftochtdag afsluiten worden ze op een afgesproken plaats opgepakt. De criminele bendes werken meer en meer met jonge mensen, eigenlijk nog kinderen. Ze weten dat het regulier strafrecht hierop niet toepasselijk is maar dat de jeugsrechter moet ingeschakeld worden bij een eventuele aanhouding. We weten allemaal dat de instellingen tot de nok vol gevuld zijn…

De gestolen goederen konden aan de rechtmatige eigenaars toevertrouwd worden en de twee jonge dieven zijn ter beschikking gesteld van het parket te Brussel afdeling Jeugdzaken.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels