jaarverslag 2010

Met enthousiaste medewerkers in een transparante en professionele organisatie streeft PZ AMOW naar een optimale tevredenheid van burgers en overheden. Het jaarverslag 2010 staat voor openheid, we willen onze verantwoordelijkheid opnemen en continue blijven werken aan een veilige en leefbare omgeving.

We slaagden er in 2010 in, om de criminaliteitsgraad met 260 feiten, ten opzichte van het vorige jaar, te laten dalen. Zo werden er minder diefstallen aan of uit voertuigen, diefstal in woningen en woninginbraken, diefstallen van nummerplaten en winkeldiefstallen geregistreerd. Deze tendens willen we bekrachtigen door de aanwezigheid van meer blauw op straat. Concreet wordt dit vertaald naar toezichtsploegen die overdag, 's avonds en 's nachts patrouilleren en op deze manier een oogje in het zeil houden.

Wat verkeersveiligheid betreft, bereikten we het laagste niveau inzake verkeersongevallen met lichamelijk letsel en gekwetsten sinds 2003. Er vielen geen dodelijke slachtoffers.

Omdat we de bewoners van de politiezone ook willen sensibiliseren, werken we educatief samen met scholen en voeren we diverse controles, zoals snelheidscontroles uit.

Een losse greep uit het cijfermateriaal leert ons ondermeer dat, interventie 53 keer per dag uitrukte en er 1820 vragen voor inlichtingen behandeld werden.

PZ AMOW organiseerde vier infosessies "ken je wijkagent". We wensen klantgericht te werken en hechten veel belang aan initiatieven die de band tussen burger en politie op een positieve manier benadrukken.

Wij hopen deze inspanningen verder te zetten. Wenst u meer informatie, kan u steeds het jaarverslag raadplegen, dit is voor inzage beschikbaar in de bibliotheken van de zone AMOW.

Bekijk hier de cijfers :

jaarverslag2010.pdf

Labels