diefstallen in scholen




In de kleuterschool " De lettertuin" Steenweg op Vilvoorde ,Droeshout- Opwijk hebben onbekenden ingebroken/ Een kleuterleidster meldde dit op 11 april om 14u30 aan de politie.

De dieven hebben geprobeerd om meerdere deuren die toegang geven tot de speelplaats te forceren. Dit lukte niet en uiteindelijk hebben ze een raam aan de andere kant van de bouw, ter hoogte van de turnzaal open gebroken. Hierdoor verkregen ze toegang tot alle lokalen. Uiteindelijk is er een laptop en een groene draagtas gestolen. De daders hebben ook in het koffielokaal aan de snoep gezeten.

De feiten moeten tussen 8 april 18.00u en 11 april 14.00 gebeurd zijn.

De lokale recherche werd geroepen om toch enkele bruikbare sporen op te nemen.

In de lagere school Nieuwstraat 122 te Asse gaat op 11 april 2011 om 10u18 het alarm af. De politie wordt opgeroepen. De kuisploeg was op de school aanwezig en hadden wel gezien dat het raam van het bureau van de directeur werd open gebroken.

In het bureau is er geen wanorde te zien. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de dieven niet binnen geweest.

Bij een verdere rondgang is er nog geprobeerd om een toegangsdeur te forceren. Dit is niet gelukt.

Of er daadwerkelijk is weg is moet nog uitgemaakt worden. De directeur was niet onmiddellijk te bereiken.

Op 11 april 2011 om 13u25 krijgen we een oproep voor een inbraak in het Acanusinstituut en de St. Martinusschool Nieuwstraat te Asse. Dieven zouden inderdaad op de speelplaats zijn geweest maar zjn er niet in geslaagd de gebouwen binnen te dringen. Er is geen nadeel. Het bleef bij een poging.

In een brillenzaak te Wemmel in de buurt van de markt hebben op 11 april 2011 om 14u20 twee vrouwen, M.B. °1990 en wonende in Koekelberg samen met K.D.N. °1965 uit St.Agatha Berchem, geprobeerd om 6 brilmonteuren te stelen. De vrouwen hadden de brilmonteuren meegenomen en de zaak verlaten. De winkelier volgde hen en sprak ze aan toen ze buiten waren. Ze gingen mee terug in de winkel en legde doodleuk de brillen terug in de kast, zeggende dat ze niks gestolen hadden.

De winkelier was hiermee niet akkoord en belde de politie. Ze twee dames werd overgebracht naar het commissariaat. Hun gegevens zijn opgenomen in de politiebestanden. Ze konden hun verklaring geven en het parket werd in kennis gesteld.

Op 8 april 2011 om 9u30 kregen we een oproep voor een inbraak in de school BUSO- Middelbare school afdeling tuin in de Karenveldstraat te Opwijk.

De afgelopen nacht werd er in de school ingebroken. Via de werkplaats van de tuinbouwschool heeft men de lerarenruimte kunnen bereiken. Hier is een kast open gebroken. Er werden USB-sticks gestolen en een pot met munten is meegenomen. Enkele munten zijn weergevonden in de toiletruimte. Ook de pot is er achter gelaten. Er zouden ook stageverslagen verdwenen zijn, wat op zich eigenaardig is en eigenlijk niet strookt met de elementen van een "normale" inbraak. Daarom zal nog nader onderzoek gevoerd worden.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels