Criminaliteit eindejaarsperiode

Geachte heer/mevrouw,

Het eindejaar zou een periode moeten zijn van verzoening, vreugde en feest. Voor vele van ons is dit ook zo maar voor sommigen is het de aanleiding om hun criminele activiteiten te ontplooien of op te drijven. Gauwdiefstallen en winkeldiefstallen vormen de hoofdgroep tijdens deze donkere periode op de plaatsen waar er veel volk op de been is zoals bij Kerstmarkten, warenhuizen, markten, winkelstraten, ….Gelukkig zijn overvallen waarbij (vuur)wapens worden gebruikt in onze regio uitgebleven.

De lokale Politiezone AMOW wil, naar analogie met de vorige jaren, door haar aanwezigheid op het terrein voorkomen dat onachtzame burgers tijdens het winkelen slachtoffer worden van gauwdieven. We gaan ons concentreren op gevoelige plaatsen zoals winkelcentra, horeca, juweliers en banken.

Het is ook onze bedoeling elke dorpskern van de politiezone op een gelijke manier te behandelen door de inzet van fietsteams, verkeersdienst, interventie en wijkwerkers. Bovenop voorzien we niet-geuniformeerden rechercheurs op sommige plaatsen. Bij het toezicht krijgen we hulp van de federale politie waarmee de intense samenwerking gestalte krijgt.

Deze actie, die loopt van 17 december tot 9 januari 2011, slorpt wel een groot aantal personeel en manuren op maar daartegenover staat dat we een veilig gevoel willen geven naar de winkelende en wandelende inwoners en bezoekers van onze 4 gemeenten binnen de zone.

Mocht er toch iemand iets zien dat niet door de beugel kan en er is geen politie in de buurt, telefoneer onmiddelliijk naar ons centraal oproepnummer 02/ 452.50.05 of het noodnummer: 101.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie.

Persofficier.

Labels