Buitenlands bezoek in AMOW en PIVO

In maart en december van 2006 was er al een bezoek door de Turkse politie aan de politiezone AMOW. Het bezoek kaderde toen in een nationale visitatie waarbij zowel de federale als de lokale politie bezocht werden.

Nu grijpt er opnieuw een bezoek plaats. De Turkse politiemensen bezoeken de politiezone AMOW en de politieschool Vlaams-Brabant in het PIVO op zaterdag 24 november 2012.

De politieschool Vlaams-Brabant in het PIVO en de politiezone AMOW ontvangen politievertegenwoordigers van de stad Cankiri uit Turkije.

Vier inspecteurs van de Turkse politie, 5 leerkrachten van de politieschool Cankiri en 5 politiemannen zijn op bezoek in België.

Op zaterdag 24 november brengen zij in de voormiddag een bezoek aan het politiehuis van de politiezone AMOW. In Mollem.

Burgemeester Koen Van Elsen vindt het belangrijk dat politiemensen elkaar ontmoeten: 'Het feit dat politiemensen uit Turkije ons politiehuis bezoeken, verheugt ons,' zegt de burgemeester. 'Het is niet de eerste keer dat wij interesse krijgen van mensen uit o.a. Turkije. Ook dat stimuleert ons om verder te werken op de manier waarop we bezig zijn: met aandacht voor de burger en overheden. Klantgericht en kwaliteitsgericht politiewerk moet de uitdaging zijn van politiemensen niet alleen in Asse, maar in heel de wereld.'

In de politieschool zullen ze opgewahct worden door gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts en de directie van het PIVO. Belangrijke thema's , voor politiewerk, als de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, de politiewaarden beschermen, helpen en dienen, zullen zeker aan bod komen. Het zijn waarden van politiekorpsen over heel de wereld.

Zij wonen de eedaflegging van de aspiranten bij.'

Programma 24 november 2012:

09.00 - 10.45u: ontvangst en rondleiding in het politiehuis van Asse, Assesteenweg. Z.5.Mollem 230.

11.00 - 12.30: rondleiding in de politieschool. Gedachtenwisseling over de opleiding en de basiswaarden voor goed politiewerk.

12.30 - 13.30: maaltijd.

13.30 - 16.30u: de Turkse gasten wonen de eedaflegging van klas 33 in het PIVO bij. Tijdens de eedaflegging, in aanwezigheid van een 150tal genodigden.

De namiddag wordt afgesloten met een receptie voor de familie van de aspiranten en de genodigden.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficier-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels