Brusselsesteenweg (N9) in Asse: aanpassingen aan kruispunt station

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Asse zullen in maart, april en mei 2015 een deel van de N9 / N9k (Brusselsesteenweg) in Asse aan het station vernieuwen ter hoogte van het kruispunt met de Stationsstraat. De weg zal worden afgestemd op de locatie van de nieuwe brandweerkazerne van Asse.

Omdat de brandweerwagens momenteel te groot zijn om de scherpe bocht aan het station te nemen, wordt een bypass gecreëerd. Deze extra rijstrook mag enkel gebruikt worden door de hulpdiensten en de bussen van vervoersmaatschappij De Lijn.

Een andere verandering die AWV en de gemeente zulen doorvoeren aan het kruispunt is de creatie van een doorsteek vanuit de stationsstraat richting rotonde Huinegem.

Werken gebeuren in drie fasen

UPDATE: Fase één en twee krijgen dezelfde omleiding

Om de hinder voor het verkeer te minimaliseren, voert AWV deze werken in drie verschillende fasen uit. Ook wordt er gewerkt tijdens de tweede week van de paasvakantie omdat het dan minder druk is op de baan. Tijdens fase één wordt een omleiding voorzien voor het verkeer, hierbij wordt ook gezorgd voor een omleiding voor de fietsers. Deze omleiding is ook geldig in fase twee, in het bijgevoegd omleidingsplan staat de omleiding grafisch voorgesteld.

Fase één: 16/03/2015 - 02/04/2015

Voertuigen:

De N9 komende van Brussel richting Stationsstraat wordt ter hoogte van het kruispunt afgesloten. Het verkeer zal via de N9k naar het rond punt van Huinegem moeten rijden. Het verkeer komende van Aalst kan volgens de normale route rijden. Verkeer van rond punt Huinegem naar Brussel (N9k) is volledig afgesloten.

Fietsers:

Op de as Brussel - rotonde Huinegem (N9-N9k) wordt het fietspad in de richting van de rotonde tijdelijk als dubbelrichtingfietspad gebruikt. Op de as Aalst - Brussel (inclusief fietsers die in het centrum van Asse en het station moeten zijn) zal men gebruik moeten maken van de AB-route aan te sluiten op de N9 thv. de Ascanustraat.

Tussen fase één en twee liggen de werken een week stil. De omleiding van fase één blijft dan in voege.

Fase twee: 13/04/2015 - 17/04/2015

Voertuigen:

Omleiding identiek als in fase 1.

Fietsers:

Omleiding identiek als in fase 1.

Zie het bijgevoegde plannetje.

Fase drie: nacht van 17/04/2015 op 18/04/2015

In deze laatste fase wordt gedurende één nacht het hele kruispunt afgesloten, om frees- en asfalteringswerken uit te voeren. Een grote omleiding wordt voorzien.

Fietsers worden gevraagd rekening te houden met het feit dat de fietsenstalling tussen de N9k en het station van Asse tijdelijk verwijderd zal worden naar aanleiding van de werken.

Tijdens deze werken blijven alle eigendommen toegankelijk.

Labels