Aardappelzoekers aangehouden




Op 17 januari 2011, in de loop van de namiddag was er een poging tot een diefstal in een woning te Wemmel in de J. Vander Vekenstraat. Enige tijd later een andere poging eveneens in Wemmel in Korenveldlaan. De daders worden gezien door de dochter des huizes en ze kiezen het hazenpad. Kort voordien hadden ze iemand in de buurt aangesproken met de vraag waar ze aardappelen konden kopen.

Ongeveer een uur later is er een diefstal in de Poverstraat te Merchtem en een poging tot diefstal in de Kaarlijkstraat in Meise.

Bijna altijd, wanneer er een confrontatie is met de daders, werken ze mee de smoes van de aardappelen en signaleren getuigen een witte bestelwagen.

Op 18 januari treft de lokale politie van de zone Pajot een witte bestelwagen aan met drie personen aan boord. Ze doen nogal eigenaardig en bovendien zitten er op de auto twee reproduktie nummerplaten. De inspecteurs gaan over tot een intense controle van de auto en de inzittende. De communicatie wordt opgevangen door onze rechercheurs en ze leggen de link met de rits van inbraken in onze zone.

De drie mannen worden overgebracht naar onze politiezone en hun voertuig wordt getakeld want een geldige verzekering hadden ze ook niet.

In het navolgend onderzoek worden de sporen, beschrijving van de getuigen en de buit van de diefstallen vergeleken. Het net sluit en de drie kunnen niet anders dan de diefstallen bekennen.

Het gaat om L.H. ° 1990 en wonende in Brussel, zijn broer L.E.M, ° 1993 en de derde: G.C ° 1991 eveneens uit Brussel.

De drie worden ter beschikking gesteld van de parketmagistraat te Brussel waar ze worden voorgeleid op 19 janauri.

De recherche van de politiezone AMOW, zal nog verder onderzoeken of de bende eventueel in aanmerking komt voor nog andere feiten.

Noens Daniel,

commissaris van politie.

Dir. Administratie. -persofficer-

Gsm: 0476/40.91.82

Labels