Persbericht: politiezone TARL arresteert bestuurder bromfiets na achtervolging in Liedekerke – 25 juli 2024

Op woensdag 24 juli 2024 heeft de politiezone TARL een 19-jarige bestuurder van een bromfiets uit Ninove geïntercepteerd nadat hij zich wou onttrekken aan een politiecontrole.

Bromfiets

De bestuurder trok de aandacht nadat hij aan hoge snelheid verschillende verkeersinbreuken pleegde waaronder het negeren van een rood licht.

Hij werd uiteindelijk gearresteerd in het bos langsheen de Impegemstraat en de Bouchtweg in Liedekerke.

Aan de arrestatie ging een achtervolging vooraf langsheen onder meer de Pekenomenstraat, de Meregrachtstraat, de Houtmarktstraat, de Vrijheidsstraat, de Papenbergstraat, de Beysstraat, de Vijfhoekstraat, de Affligemsestraat en de Pamelsestraat.

Na controle bleek de bromfiets niet ingeschreven noch verzekerd. De bestuurder had geen boorddocumenten op zak. De betrokkene bekende dat hij de kentekenplaat op de bromfiets ’s ochtend had gestolen in Ninove.

De bestuurder legde ook nog een positieve drugstest af waarvoor hij zich moet verantwoorden voor de politierechtbank. Omwille van zijn houding jegens de politie werd ook een proces-verbaal opgesteld wegens smaad.

De politie excuseert zich bij de bewoners woonachtig langsheen het traject van de achtervolging voor het verstoren van hun mooie zomerse vooravond door het gebruik van de zwaailichten en sirene.

Labels