Resultaten verkeerscontroles 26 - 27 juni 2020

Tijdens de nacht van 26 op 27 juni voerden wij tussen 19u00 en 4u00 verkeerscontroles uit op meerdere locaties in Dilbeek.

Gordel

In de P.Cooremansstraat, de d'Arconatistraat, de Stationsstraat en de Kattebroekstraat stelden we in totaal 60 verkeersinbreuken vast. Grote uitschieter was het niet dragen van de veiligheidsgordel of het kinderzitje; daarvoor werden maar liefst 34 pv's opgesteld. Voor foutparkeren werden 7 GAS-pv's opgesteld en 5 bestuurders reden rond met een vervallen keuringsattest. Andere inbreuken waren onder meer rondrijden met een niet leesbare reproductieplaat, het gebruik van de gsm aan het stuur en het dragen van onvoldoende beschermende motorkledij.

Op gerechtelijk vlak werd een vals rijbewijs aangetroffen, werd een pv opgesteld voor het bezit van drugs en werd een persoon gecontroleerd die zijn opgelegde voorwaarden geschonden had.

Bij 91 bestuurders werd een ademtest afgenomen. Daarvan hadden er 5 te veel gedronken.

De snelheid werd gemeten op drie locaties: de Ninoofsesteenweg (74 voertuigen waarvan 9 te snel), de Baron de Vironlaan (34 voertuigen waarvan niemand te snel) en de A. Gossetlaan (334 voertuigen waarvan 60 te snel). De hoogst gemeten snelheid in de A. Gossetlaan bedroeg 102 km/u, bij een snelheidsregime van maximum 50 km/u.

Labels