Resultaten verkeersactie 3 april 2021

We organiseerden een verkeerscontrole op 3 locaties in Dilbeek tijdens de avonduren van zaterdag 3 april 2021.

Politiecontrole

Er werden controleposten geplaatst op de Brusselstraat, de Kattebroekstraat en de Ninoofsesteenweg. 

Aan 89 bestuurders werd een ademtest opgelegd. Slechts 1 daarvan had te veel gedronken en zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Die periode heeft hij niet afgewacht want enige tijd later onderschepte een interventieploeg dezelfde bestuurder met zijn voertuig op de rijbaan. Zijn wagen werd dit keer voor 15 dagen geïmmobiliseerd. Alle andere voorbeeldige bestuurders ontvingen een BOB-sleutelhanger. Eén bestuurder legde een positieve drugtest af en had tegelijk geen rijbewijs op zak; zijn voertuig werd ingehouden voor een periode van 15 dagen.

Er werden maar liefst 23 pv's opgesteld voor het niet dragen van de gordel of het niet gebruiken van het kinderzitje. Daarnaast werden nog 20 verkeersinbreuken vastgesteld, onder meer 3 voor het niet kunnen voorleggen van de boorddocumenten en 2 voor het gebruik van de gsm aan het stuur. Een brommer werd in beslag genomen omdat hij was opgefokt van 25 km/u tot 74 km/u. 

De snelheid werd gecontroleerd op de Dansaertlaan en de Ninoofsesteenweg. Op de Dansaertplaan passeerden 756 voertuigen, daarvan reden er 120 (16%) te snel. Op de Ninoofsesteenweg passeerden 988 voertuigen, daarvan reden er 97 (10%) te snel. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen wegens overdreven snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 98 km/u binnen de bebouwde kom op de Ninoofsesteenweg.

Labels