Vermoeden van een cannabisplantage in uw buurt? Meld het ons!

De lokale politie Druivenstreek heeft afgelopen weekend een cannabisplantage van een 800-tal cannabisplanten ontdekt in Hoeilaart. De plantage was professioneel uitgebouwd in een woning gelegen in een residentiële wijk. Het onderzoek wordt verder gevoerd naar de organisatie die de plantage runde.

Cannabis

De aanwezigheid van een plantage is geen uitzonderlijk feit. Dit fenomeen komt overal voor, zowel in grote steden als landelijke gemeenten. Daarom doen we ook in onze strijd tegen drugs graag beroep op onze bevolking!

We geven graag wat tips mee die kunnen helpen om u een beeld te vormen van de mogelijke aanwezigheid van een cannabisplantage:



• Het waarnemen van een specifieke geur;

• Het waarnemen van auto’s en personen rond of in gebouwen (woning, garage, loods) die sinds enige tijd leeg staan of verhuurd zijn maar onbewoond, vooral tijdens de nachtelijke uren;

• De aanwezigheid van toezichthoudende camera’s;

• Het waarnemen van het geluid van motoren, ventilatoren en/of de aanwezigheid van verluchtingstoestellen;

• Het aan- en afvoeren van materiaal door bestelwagens (isolatiemateriaal, potgrond, lampen, meststof, elektriciteitskabels, ventilatoren, watervaten, …);

• De aanwezigheid van afgeschermde ramen, dichtgespoten gaten in de muren en rondom de garage;

• De aanwezigheid van een abnormale vochtigheid en/of condensatie op ramen.



Is er een situatie die jullie als bewoner in de straat, wijk of buurt verdacht vinden, aarzel dan niet om ons te contacteren. De informatie kan anoniem worden aangebracht. Indien uw informatie leidt tot het voeren van een onderzoek, kan deze anonimiteit ook gegarandeerd worden. M.a.w.: uw naam en het feit dat u melding hebt gedaan, dient niet opgenomen te worden in het onderzoek.

Labels