Een beetje te snel is ook te snel

9 op de 10 Vlaamse autobestuurders zijn ervan overtuigd dat je, door je aan de snelheidslimieten te houden, bijdraagt aan een veilige en leefbare buurt en op tijd kan reageren als er iets onverwachts op de weg gebeurt. Dat blijkt uit een onderzoek dat de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) in juni liet uitvoeren bij autobestuurders in Vlaanderen.

Een beetje te snel is ook te snel

Toch vindt niet iedere bestuurder de limiet altijd en overal even gerechtvaardigd. Om te benadrukken dat het naleven van de maximumsnelheid steeds belangrijk is, start de VSV een nieuwe campagne die erop wijst dat de snelheidslimiet vooral een veiligheidslimiet is.

Van 2 november tot 6 december 2020 loopt een nieuwe VSV-campagne rond overdreven en onaangepaste snelheid. 314 affiches langs de Vlaamse hoofdwegen maken duidelijk dat te snel rijden, ook al is het maar een beetje, ernstige gevolgen kan hebben. De affichecampagne wordt ondersteund door radiospotjes op JOE, MNM, QMusic, Studio Brussel en TopRadio. Daarin horen we twee getuigenissen die gebaseerd zijn op reële processen-verbaal van ongevallen waarin te snel rijden tot verregaande gevolgen leidde. Verder is er een uitgebreide campagne via sociale media en in de tankstations. Alle campagnemateriaal is beschikbaar op http://www.beloofd.be/ - de website waar je ook de belofte kunt maken om je altijd aan de snelheidslimieten te houden.

Ook politiezone Druivenstreek schenkt in deze periode extra aandacht aan overdreven snelheid en voert het aantal snelheidscontroles op.

Labels