Zaventemse politie onderschept drugs

“We hebben als bestuur beslist extra te investeren in onze politiekrachten. Een wel doordachte en juiste keuze bewijst de actualiteit ons nu, na recent een aantal inbrekers geklist te hebben, ook hun accuraat ingrijpen in het kader van het alcohol- en drugsbeleid bewijst resultaten op te leveren.

Als burgemeester ben ik hen dan ook bijzonder dankbaar. Immers  aldus beveiligen ze niet alleen onze inwoners, maar bieden ze hen tevens voldoende vertrouwen om te kunnen blijven genieten van een aangenaam en leefbaar Zaventem.“ aldus Ingrid Holemans, burgemeester van Zaventem.

Op zaterdag zes april rond 13.30 uur merkte de patrouilleploeg van de Politiezone Zaventem een bestelwagen op in het centrum van Zaventem. In het voertuig zitten twee mannen.

Tijdens de controle van de wagen werd een sterke weedgeur waargenomen.

De 34-jarige bestuurder uit Boutersem leverde een positieve speekseltest af en moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.

Hij was in bezit van een hoeveelheid cannabis. Deze werd in beslag genomen, alsook een hoeveelheid geld.

Tijdens de daarop volgende huiszoeking op zijn thuisadres in Boutersem treft men een 15-tal weedplanten aan.

De passagier, een 35-jarige uit Bertem, wordt na de verkeerscontrole opgehaald door een 36-jarige uit Kraainem.

De recherche besluit om deze personen te observeren.

Tijdens de observatie ziet men dat deze 2 mannen in Bertem een woning aan het leeghalen zijn.

Bij de verdere tussenkomst treft men aldaar 16 weedplanten aan.

Op het adres te Kraainem treft men bijkomend een hoeveelheid cannabis aan.

Op beslissing van het parket Halle-Vilvoorde en het parket Leuven werden de drugs in beslag genomen en zal het onderzoek verder worden gezet.

“De drugs konden onderschept worden dankzij de bijzonder goede interne samenwerking tussen de patrouilleploeg en de lokale recherche van onze politiedienst,”  besluit een fiere burgemeester Ingrid Holemans.

Labels