Persbericht 7 maart 2016

Poging inbraak

Op zondag - 06/03/2016 omstreeks 16u hoorde een bewoner een geluid aan de voordeur van zijn appartement in de Kardinaal Mercierstraat te Diest. De bewoner zag iemand weglopen en stelde vast dat het slot van de voordeur braaksporen vertoonde.

Sturen onder invloed

Op zondagochtend - 06/03/2016 werden de interventieploegen versterkt met twee extra ploegen voor gerichte controles van het sturen onder invloed. Het aantal gecontroleerde voertuigen bleef beperkt omdat bijna elke gecontroleerde bestuurder onder invloed was, zodat de ploegen telkens een hele tijd belast waren met de administratieve afhandeling:

  • Omstreeks 09:30 uur haalde de interventieploeg een 26 jarige man uit Aarschot uit het verkeer langs de Citadellaan te Diest. De bestuurder legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 09:45 uur werd een 26 jarige man uit Kalmthout gecontroleerd op de Nijverheidslaan te Diest. Hij legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 10:30 uur was het de beurt aan een 38 jarige man uit Leuven, langs de Citadellaan te Diest voor een positieve speekseltest (drugs).
  • Omstreeks 10:45 uur was het een 25 jarige vrouw uit Leuven, die langs de Egide Alenusstraat te Diest een positieve speekseltest afleverde (drugs)​.
  • Omstreeks 12:30 uur werd op de Leuvensesteenweg te Diest, nog een 25 jarige man uit Lubbeek uit het verkeer gehaald. Ook hij teste positief op drugs.

Het rijbewijs van deze vijf bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels