Persbericht 4 maart 2016

Verkeersongeval met gekwetste en vluchtmisdrijf

Op donderdag - 03/03/3016 omstreeks 18 u deed zich een aanrijding voor op de Herseltsebaan te Scherpenheuvel Zichem tussen twee voertuigen. Op het vermelde tijdstip reed een 35 jarige vrouw uit Scherpenheuvel Zichem in de richting Herselt. Een tegenligger week bij het kruisen uit naar haar rijstrook en schuurde langs de linkerflank van haar voertuig. De tegenpartij reed door zonder zich kenbaar te maken. De bestuurster werd licht gekwetst ingevolge de aanrijding.

Sturen onder invloed

Tijdens de nacht van donderdag - 03/03/16 op vrijdag - 04/3/2016 werden verschillende bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders waren onder invloed van alcohol.

  • Omstreeks middernacht haalde de interventieploeg een 55 jarige man uit Halen uit het verkeer op de Zelemseweg te Diest. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Omstreeks 1u ging de interventieploeg over tot de controle van 2 bestuurders langs de Diestersteenweg te Diest. Beide bestuurders legden een positieve alcoholtest af. De rijbewijzen van een 31 jarige man uit Heusden Zolder en van een 41 jarige man uit Aarschot, werden voor 6 uur ingehouden.
  • Omstreeks 3u30 haalde de interventieploeg een bestuurder uit het verkeer langs de Eduard Robeynslaan te Diest. De 60 jarige man uit Bree legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels