Persbericht 20 februari 2016

Verstoring treinverkeer

19 februari '16 omstreeks 7u werd een rookbom in een openstaande trein geworpen in het Station te Diest. In Leuven waren een aantal verklede jongeren op de trein gestapt. Ze waren op stap geweest n.a.v. chrysostomos. Tijdens de rit deden zich geen problemen voor. Toen ze uitgestapt waren te Diest ontstaken ze een rookbom en gooiden deze in de openstaande trein. Deze rookbom werd onmiddellijk door de treinbegeleider verwijderd. De rookontwikkeling zette echter het alarm in werking. De trein vertrok hierdoor met een half uur vertraging. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijdingen met gekwetste

  • 19 februari '16 omstreeks 10u30 werd op het kruispunt Citadellaan - Leuvensesteenweg een fietser aangereden door een personenwagen (bestuurd door een 68 jarige man uit Diest) op het moment dat ze de Citadellaan overstak. De fietser (een 59jarige vrouw uit Diest) werd licht gewond.
  • 19 februari '16 omstreeks 16u kwam een wielertoerist in aanrijding met een personenwagen op de Steineweg thv de aansluiting met de Diestersteenweg. Eén van drie wielertoeristen kwam bij het uitdraaien van een bocht in aanrijding met een personenwagen. De fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

19 februari '16 omstreeks 18u30 werd een 30jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem uit het verkeer gehaald op de Testeltsesteenweg nadat werd vastgesteld dat hij onder invloed reed van drugs. Het rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden.

Inbraak in woning

19 februari '16 omstreeks 22u werd een diefstal met braak vastgesteld in een woning langs de Commissaris Neyskenslaan te Diest. Er werd een raam stukgeslagen en er werden juwelen gestolen.

Aantreffen drugs

  • 19 februari '16 omstreeks 19u30 was een interventieploeg getuige van een transactie in de Acaciastraat te Diest. Enkele jongeren uit Genk werden tijdelijk van hun vrijheid beroofd na het aantreffen van elementen die verwijzen naar drugshandel. Proces-verbaal wordt opgesteld.
  • 19 februari '16 omstreeks 23u30 was de interventieploeg getuige van een transactie. Zij treffen daarop een gebruikershoeveelheid weed aan. De betrokkenen waren 19jarigen uit Diest en Bekkevoort. Proces-verbaal wordt opgesteld.

Labels