Persbericht 27 november 2015

Verkeersongevallen met stoffelijke schade en onder invloed van alcohol

  • Op donderdag 26 november omstreeks 10u00 vond een aanrijding plaats in de Koning Albertstraat te Diest. De 40-jarige bestuurder uit Haacht wou er zijn voertuig parkeren langs de rand van de rijbaan. Hierbij verloor hij de controle over zijn voertuig en reed tegen de gevel van een woning waarbij een venster beschadigd werd.

    De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

    ​Enkele uren later, omstreeks 12u00, krijgen onze diensten melding dat dezelfde bestuurder terug vertrokken is met zijn voertuig. Tijdens de controle onderschept een interventieploeg het voertuig in Scherpenheuvel-Zichem langs de Oude Tiensebaan. Het voertuig werd geïmmobiliseerd voor de duur van de onmiddellijke intrekking. Ten laste van de bestuurder werden verder de nodige processen-verbaal opgesteld.
  • ​Op donderdag 26 november omstreeks 19u00 vond een aanrijding tussen twee kruisende voertuigen plaats op de Nieuwe Dijkstraat te Diest. De bestuurders betreffen een 56-jarige man uit Halen en een 36-jarige vrouw uit Ham. De aanrijding leidde tot ernstige verkeershinder. Eén voertuig diende getakeld te worden omwille van de opgelopen schade. De vrouwelijke bestuurder legde een positieve alcoholtest af, haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Diefstal braak woning

  • Op donderdag 26 november omstreeks 21u30 stelde een bewoner van het José Nicola-erf te Diest vast dat er ingebroken werd in haar woning. De bewoner was slechts kortstondig weggeweest. Bij haar thuiskomst stelde zij vast dat er een venster werd ingeslagen. De dader(s) heeft/hebben er op het eerste zicht enkel geld en een laptop ontvreemd.

Labels