Persbericht van 28 februari 2022

Ongevallen

Op 26 februari 2022 rond 08.20 uur werd de lokale politie Demerdal-DSZ in kennis gesteld van een verkeersongeval met gewonden te Scherpenheuvel-Zichem op het kruispunt van de Herseltsebaan met de Langestraat . Een Renault met Nederlandse nummerplaat kwam uit de Langestraat de Herseltsebaan opgereden en kwam daarbij in botsing met een BMW met aanhangwagen . Deze kwam door de klap in de gracht terecht . Beide inzittenden , een 42 jarige man uit Laakdal en zijn 45-jarige echtgenote, zaten geklemd in hun wagen en werden licht gekwetst .

Een getuige zag een man uit de Nederlandse wagen springen en in het bos verdwijnen . Hij achtervolgde deze en zag hou hij zich wegstak achter een huis .

De politie kon beide mannen oppakken . Het betrof een 32- jarige en een 29-jarige Nederlander uit de buurt van Amsterdam . Beiden ontkenden om gereden te hebben en waren zeer karig in hun medewerking . Beiden waren ook onder invloed van alcohol en verdovende middelen . Een van hen kon geen rijbewijs voorleggen , dit bleek in Nederland ingehouden te zijn .

Verder sporenonderzoek zal moeten uitwijzen wie er aan het stuur zat op het ogenblik van de aanrijding .

Diefstallen

Op 25 februari 2022 stelde een aannemer van een werf aan de Binnenstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er materiaal werd gestolen , o.a. boordplanken van meer dan 4 meter lengte . De politie onderzoekt de diefstal .

Verkeersacties

Op 25 februari 2022 hield de lokale politie Demerdal-DSZ een controleactie in samenwerking met de sociale inspectiediensten tussen 1500 en 2300 uur .

Er werden 4 kebabzaken en 1 café gecontroleerd . Vier personen werden daarbij  geverbaliseerd .

De politie nam 4 negatieve speekseltesten en 1 negatieve ademtest af . Een bestuurder bleek tijdens zijn controle zijn GSM naast zijn snelheidsmeter te hebben geplaatst en was tijdens het rijden naar filmpjes aan het kijken . Hij kreeg een boete .

In de omgeving werd de snelheid van 726 voertuigen gecontroleerd waarvan er 43 een boete zullen krijgen .

Op 26 februari 2022 vond een nieuwe actie plaats tussen 1800 en 0200 uur .

Bij een eerste controle aan de Halensebaan te Diest werden 15 wagens aan de kant gezet . Een 34-jarige man uit Steenokkerzeel bleek onder invloed van verdovende middelen te rijden . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Vervolgens verplaatste de politie zich naar de Ernest Claesstraat te Scherpenheuvel-Zichem . Twee bestuurders uit Scherpenheuvel-Zichem, respectievelijk 34 en 32 jaar, waren onder invloed van alcohol en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren . Een 20-jarige jongeman uit Meerhout testte positief op drugs en zag zijn rijbewijs 15 dagen verdwijnen . Een laatste halte aan de Wezelbaan te Diest leverde enkel nuchtere bestuurders op .

Bij snelheidscontroles in de omgeving reden 545 wagens voorbij . Hiervan zullen er 43 een proces-verbaal ontvangen.

Labels