Persbericht 16 mei 2017

  • Diefstallen uit wagen

Tijdens de nacht van 14 op 15 mei 2017 werd ingebroken in verschillende BMW's.

  • Omstreeks 7u30 stelde de eigenaar van een BMW langs de Molenbergstraat te Diest vast dat er ingebroken was in zijn voertuig. Een zijruit achteraan het voertuig werd ingeslagen en het stuur werd gestolen.
  • Omstreeks 16u30 deed een benadeelde klacht bij onze diensten van een diefstal uit zijn voertuig. Ook hier werd het stuur gestolen. Aan dit voertuig waren geen zichtbare braaksporen vast te stellen.

Pogingen inbraak woning

  • Op maandag 15 mei 2017 werd omstreeks 3u00 getracht in te breken in een woning langs de Ijsbergstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De dader(s) boorde(n) gaatjes in een raam om de woning te kunnen betreden. Toen de hond des huizes begon te blaffen, nam(en) de dader(s) de vlucht zonder binnen te dringen.
  • Op maandag 15 mei 2017 stelde de bewoner van een woonst langs de Vossekotstraat te Scherpenheuvel-Zichem onze diensten omstreeks 16u00 in kennis van een poging tot inbraak. In een raam werden twee gaatjes geboord. De woning werd evenwel niet doorzocht en er werd niets gestolen. Vermoedelijk speelden de feiten zich af rond 3u30 in de voorbije nacht.

Diefstal uit tuinhuis

In de nacht van 14 op 15 mei 2017 stalen onbekenden uit een tuinhuis achteraan een woning langs de Vossekotstraat te Scherpenheuvel-Zichem een bosmaaier en twee kettingzagen.

Verkeersongeval met gekwetste

Op maandag 15 mei 2017 vond omstreeks 22u00 een verkeersongeval met gekwetste plaats op de Wezelbaan te Diest. Een bromfietser, een 40-jarige man uit Diest, reed in de richting van Diest. Om een onbekende reden week hij van het fietspad af en kwam tegen een boom terecht. Hierbij raakte hij gekwetst aan het been. Hij werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest.

Rijden onder invloed

Tijdens verkeerscontroles in de loop van de dag werden 4 bestuurders uit het verkeer gehaald die reden onder invloed. 3 rijbewijzen werden ingetrokken.

  • Omstreeks 11u30 legde een 37-jarige man uit Halen een positieve speekseltest (drugs) af langs de Halensebaan te Diest.
  • Omstreeks 12u00 blies een 48-jarige man uit Heist-op-den-Berg positief bij een alcoholtest langs de Halensebaan te Diest. Zijn rijbewijs werd ingetrokken gedurende 3 uur.
  • Omstreeks 14u30 legde een 33-jarige man uit Diest een positieve speekseltest af langs de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem.
  • Omstreeks 16u00 bleek een 19-jarige man uit Linter positief voor drugs in het verkeer tijdens een controle langs de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem.

Labels