Persbericht 5 mei 2017

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag - 04/05/2017 omstreeks 07:00 uur deed zich aanrijding voor tussen een voetganger en een wagen op de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De wagen (bestuurt door een 35 jarige vrouw uit Kortenaken) stak een stilstaande autobus voorbij dewelke rechts van de door haar gevolgde rijrichting stond. Een passagier van deze bus stapte uit en wou langs de voorzijde van de bus de rijbaan oversteken. Het kwam hierbij tot de aanrijding, waarbij de voetganger (een 57-jarige man uit Tienen) licht gekwetst werd.

Oproep naar eigenaars van gestolen gevelversieringen

Als gevolg van onze oproep via de media naar eigenaars van gestolen gevelversieringen ontvingen we ondertussen twee reacties. Deze worden verder onderzocht en zo mogelijk zal dit tot de teruggave van de gestolen goederen leiden.

Onderzoek naar mensenhandel

In het kader van het onderzoek naar mensenhandel voeren wij periodiek controles uit in bepaalde instellingen (o.a. bars) op het grondgebied van Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Op 4 mei 2017 werd bij een dergelijke controle één 31-jarige Albanese vrouw aangetroffen die niet in het bezit was van enig verblijfsdocument. De dienst vreemdelingenzaken werd gecontacteerd en de vrouw kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten.

Labels