Persbericht 3 mei 2017

Verkeersongeval met gekwetste

Op dinsdag 2 mei 2017 vond rond 8u30 een kop-straataanrijding plaats tussen twee voertuigen op de Commissaris Neyskenslaan te Diest. Toen een van de voertuigen ter hoogte van het rondpunt stopte voor een voetganger, werd dit voertuig achteraan aangereden. De bestuurder van de laatste wagen, een 28-jarige vrouw uit Diest, werd hierbij licht gekwetst. De andere bestuurder, een 54-jarige man uit Herent, bleef ongedeerd.

Rijden onder invloed

Op dinsdag 2 mei 2017 werden twee bestuurders uit het verkeer gehaald die reden onder invloed van drugs:

  • Omstreeks 13u30 controleerde een verkeersploeg een voertuig in de Hasseltsestraat te Diest. De bestuurder, een 33-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Omstreeks 18u00 merkte de interventieploeg een voertuig op dat net een aanrijding vermeed met het tegemoetkomend verkeer op de Diestersteenweg te Diest. De interventieploeg reed het voertuig achterna. In het Zeven Zillenerf te Diest troffen ze het geparkeerde voertuig aan. De bestuurder, een 32-jarige man uit Scherpenheuvel Zichem, wou te voet vertrekken en zich zo onttrekken aan een speekseltest (die positief bleek). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Enkele uren later, op 3 mei 2017 rond 2u00, stelde een andere interventieploeg vast dat betrokken bestuurder zich niet aan zijn rijverbod hield. Hij was teruggekeerd naar zijn voertuig en ermee vertrokken. De bestuurder werd opnieuw onderworpen aan de procedure drugs in verkeer. Zijn voertuig werd vervolgens in opdracht van het parket te Leuven geïmmobiliseerd.

Labels