Persbericht 15 maart 2016

Poging diefstal met geweld

Op maandag 14 maart omstreeks 09u30 probeerde een bromfietser een handtas te stelen in de Keelstraat te Diest. Een 71 jarige vrouw uit Diest wandelde in de Keelstraat toen er plots een bromfiets van achter haar kwam gereden. De bestuurder stopte ter hoogte van het slachtoffer en trachtte de handtas van haar schouder af te rukken. Het slachtoffer droeg haar handtas met de draagriem rond haar lichaam waardoor de dader de handtas niet kon afrukken. Op hetzelfde ogenblik kwam er een man uit de andere richting af . Hij riep op de dader waarop deze de vlucht nam. Het slachtoffer raakte niet gekwetst . De Lokale Politie Demerdal-DSZ onderzoekt de zaak.

Verkeersongeval met gekwetste

Op maandag 14 maart omstreeks 12u was er een kop - staartaanrijding ter hoogte van de Eduard Robeynslaan te Diest . Beide bestuurders (een 38 jarige vrouw uit Halen en een 45 jarige vrouw uit Diest) reden in dezelfde richting. Toen één van hen stopte voor een file reed de achterligger tegen haar wagen van. De 38 jarige vrouw werd licht gekwetst.

Rijden spijts verval

Op maandag 14 maart omstreeks 16u haalde een interventieploeg een voertuig uit het verkeer op de Boudewijnvest te Diest . Het voertuig werd bestuurd door een 34 jarige man uit Diest. Bij controle bleek dat betrokkene het voertuig bestuurde spijts verval ( rijbewijs ingetrokken). Het voertuig werd getakeld. Ten laste van de bestuurder worden de nodige processen-verbaal opgesteld.

Labels