Zorg voor een leesbaar huisnummer

Een goed leesbaar huisnummer bewijst in geval van nood goede diensten: denk maar aan een dringende interventie van een dokter, een ziekenwagen, de brandweer, de politie ... Nog te vaak gaat er teveel kostbare tijd verloren omdat huisnummers niet overal voldoende leesbaar zijn vanaf de straat!

Informeer U over Uw huisnummer bij de dienst Bevolking.

Plaats een duidelijk leesbaar huisnummer goed zichtbaar op of bij de brievenbus aan de rand van de weg of langs de voordeur. De voordeur moet wel uitgang geven naar de straatkant. Kijk zelf ook eens vanaf de straat of je huisnummer nog leesbaar is, zowel overdag als 's nachts.

Een nieuw huis en nog geen nummer? Je huisnummer is onleesbaar, stuk of verdwenen? U kan een gratis huisnummer afhalen aan het onthaal van het stadhuis. Dit huisnummer is niet verplicht te gebruiken. De stijl van het huisnummer is vrij te kiezen maar zorg dat het nummer duidelijk leesbaar is. Het kan je leven redden!

Een correcte huisnummering is wettelijk verplicht. Onze stadsdiensten en de politie zullen in het najaar overgaan tot gepaste controles en de politie zal na een preventieve actie verbaliserend optreden bij aanhoudende overtredingen.

Meer info bij uw gemeentediensten of de wijkpolitie.

Dienst Bevolking: 013/353250

Wijkdienst : 013/358776

Labels