Persbericht van 5 augustus 2024

Verkeersactie

Op woensdag 31/07 voerde politiezone Demerdal-DSZ in de namiddag een verkeersactie uit op een uitvalsweg in de richting van het industrieterrein… een aantal opvallende resultaten: 

  • Het rijbewijs van twee mannelijke bestuurders uit de provincie Limburg werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken, nadat ze een positieve speekseltest drugs in het verkeer aflegden. 
  • Het voertuig van een Armeense bestuurder uit Eupen werd geïmmobiliseerd en vervolgens getakeld omdat hij met een vervallen Armeens rijbewijs deelnam aan het verkeer. 
  • Een veertiger uit Maasmechelen bestuurde een lichte vracht zonder geldig keuringbewijs. Bijkomend bleek zijn aanhangwagen niet verzekerd, niet ingeschreven en tevens niet gekeurd te zijn. De man beschikte tenslotte niet over een geldig rijbewijs. De aanhangwagen werd getakeld. 
  • De houder van een voorlopig rijbewijs bestuurde zonder de vereiste begeleider een voertuig, dat tevens niet voorzien was van het L-teken. De personenwagen was bovendien niet geldig verzekerd en beschikte niet over een geldig keuringsbewijs, wat uitmondde in een takeling. 

 

 

Verkeersongeval

Rond 6 uur ’s morgens kwam een twintiger uit Scherpenheuvel-Zichem op zaterdag drie augustus in de Tieltsebaan ter hoogte van de wegversmalling achtereenvolgens in aanrijding met een boom en het verderop opgesteld verkeersbord. Beide voorwerpen braken doormidden. Door de aanrijding blokkeerde de niet meer rijvaardige personenwagen het doorgaand verkeer. Na takeling werd de rijbaan brokstukkenvrij gemaakt. De bestuurder, die niet gewond raakte, legde een positieve alcohol- en een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. 

 

Labels